Automatisatie betoncentrales

Industrieel is Cosman elektriciteit vooral actief in de wereld van de betonindustrie. Het opbouwen van nieuwe installaties en het onderhouden van betoncentrales zijn hier de twee grote pijlers.

In deze sector is de keuze van materialen van zeer groot belang. Een agressieve omgeving vraagt om aangepaste materialen om bedrijfszekerheid te garanderen. De bekabeling wordt zorgvuldig geplaatst en tussen alle actieve delen van de centrale geweven. Door het plaatsen van kabelladders kunnen er steeds gemakkelijk aanpassingen gebeuren aan de bekabeling.

De installatie wordt volledig in kaart gebracht met kabelberekening en meerdraadschema’s. Hierdoor kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. Door een uitstekende kennis van de werking van deze centrales, kunnen wij materialen aanbieden die zijn aangepast aan de omstandigheden waarin ze moeten functioneren. Denk maar aan sensoren voor onder andere silo’s, weegcellen, motoren, camerabewaking, toegangscontroles, …

De installatie wordt opgebouwd in samenwerking met de programmeur van het besturingssysteem. Na het uitvoeren van de werken, wordt de installatie onderworpen aan een grondige opstartcontrole. Hierbij worden de verschillende aspecten van de centrale uitvoerig getest en afgesteld.

Ook bestaande betoncentrales worden door Cosman elektriciteit herzien en in kaart gebracht. De verschillende toepassingen worden in kaart gebracht en herbekeken in functie van de nieuwe omgeving waarin ze moeten functioneren.