Over ons

Cosman elektriciteit is een elektrotechnisch installatiebedrijf die zich richt tot zowel de particuliere, industriële en openbare sector. Steeds staan wij in voor zowel nieuwe als herziening van bestaande installaties. Dit omvat het maken van een studie van de uit te voeren werken door ter plaatse de site te gaan bekijken, het opstellen van de nodige schema’s en het uitvoeren van de werken op de werf of in ons atelier.

Binnen de categorie van de particuliere projecten is Cosman elektriciteit gespecialiseerd in het automatiseren van uw woning. Dit door het installeren van een domoticasysteem of andere sturing om optimaal gebruik te kunnen maken van de woning. Energiebesparing staat hierbij natuurlijk bovenaan het lijstje. Door gebruik te maken van systemen die werken met het KNX-EIB protocol, zijn de mogelijkheden hierin vrijwel onbeperkt.

Alle toestellen in de woning worden onder een besturingssysteem samengebracht om centraal bediend te kunnen worden. Dit biedt als voordeel dat u snel en eenvoudig de controle en overzicht hebt over de actieve toestellen, verbruik, aanwezigheid van personen via camerabewaking,… . Cosman elektriciteit zorgt er op uw vraag voor dat de huisinstallatie kan bediend worden via pc, tablet, smartphone,… zowel binnen uw huisnetwerk als daarbuiten.

Daarnaast herziet Cosman elektriciteit uw elektrische installatie wanneer het zou blijken dat deze niet meer voldoet aan de voorschriften van het AREI. Soms kunnen we met enkele kleine ingrepen uw installatie terug binnen de normen krijgen.

Binnen de categorie van de openbare werken is Cosman elektriciteit gespecialiseerd in de automatisatie van HVAC installaties. Dit voor zowel nieuwe als renovatieprojecten in onderaanneming van een HVAC installateur of rechtstreeks via aanbesteding.

Cosman elektriciteit verzorgt zowel de constructie van de nodige borden in eigen atelier, als het bekabelen en aansluiten van de installatie ter plaatse. De borden worden voorzien van de nodige documenten die de werking van het bord via meerdraadschema verklaart.

Ook de ombouw van bestaande installaties is hier een onderdeel van. Het voorzien van een nieuwe regeling in een bestaand bord, regelmateriaal vervangen, nieuwe oplossingen vinden voor bestaande toestellen, het plaatsen van een nieuw bord,… . Het gekwalificeerd personeel van Cosman elektriciteit zorgt voor een naadloze overschakeling waarbij een minimum aan ongemak tijdens de overschakeling wordt nagestreefd.

Binnen de categorie industriële installaties is Cosman Elektriciteit gespecialiseerd in het volledig automatiseren van betoncentrales. Hierbij begrijpen we zowel het opbouwen als het onderhouden van de volledige elektrische installatie.

Door de uitgebreide ervaring in deze sector, kan Cosman elektriciteit nieuwe projecten uitwerken met aandacht voor de problemen die zich hierbij kunnen voordoen. De keuze van duurzame materialen is hier dan ook geen overbodige luxe. De Agressieve omgeving door cement en grote voertuigen dringt kwaliteit tot de top van de checklist.

Een ander aspect in deze sector is natuurlijk het netwerk binnen deze sectoren. Hierbij dient al snel overgegaan te worden tot het plaatsen en afmonteren van glasvezelbekabeling. Cosman elektriciteit beschikt over eigen materiaal om glasvezel af te monteren, waardoor snel en efficiënt glasvezelbekabeling kan geplaatst worden.