KNX

Binnen de categorie van de particuliere projecten is Cosman elektriciteit gespecialiseerd in het automatiseren van uw woning. Dit door het installeren van een domoticasysteem of andere sturing om optimaal gebruik te kunnen maken van de woning. Energiebesparing staat hierbij natuurlijk bovenaan het lijstje. Door gebruik te maken van systemen die werken met het KNX-EIB protocol, zijn de mogelijkheden hierin vrijwel onbeperkt.

Alle toestellen in de woning worden onder een besturingssysteem samengebracht om centraal bediend te kunnen worden. Dit biedt als voordeel dat u snel en eenvoudig de controle en overzicht hebt over de actieve toestellen, verbruik, aanwezigheid van personen via camerabewaking,… . Cosman elektriciteit zorgt er op uw vraag voor dat de huisinstallatie kan bediend worden via pc, tablet, smartphone,… zowel binnen uw huisnetwerk als daarbuiten.

Ook Industrieel wordt het KNX-EIB bussysteem door ons geïnstalleerd en geprogrammeerd. Dit kan gaan van lichtsturingen, tot aansturingen van toestellen die op een ander bussysteem werken. Heel wat toestellen zoals verwarmingsketels, luchtgroepen, … . zijn regelbaar via de KNX-EIB bus. Daarom wordt KNX-EIB vaak als tussenoplossing gebruikt om bijvoorbeeld te kunnen communiceren via het netwerk. De netwerkcontroller communiceert met de KNX-EIB bus doormiddel van een IP-gateway, die op zijn beurt het commando doorstuurt naar het toestel. Dit is slecht een klein voorbeeld van de oneindige toepassingen van het systeem.